Smile
 terug naar de startpagina
     Wie zijn wij?
     Nieuwsblog
     Activiteiten
     Meer informatie
     Ervaringen van clienten
     Gedenken van een dierbare
     Chatten
     Gastenboek
     Contact gegevens

THE NEW WAY, onze activiteiten.


In de provincie Noord Brabant en het naburige België is weinig te vinden op het gebied van cursussen, voorlichtingsavonden en lotgenotencontact m.b.t. Borderline en Borderline aanverwante stoornissen. Mensen die hiermee te maken hebben en hieraan behoefte hebben, moeten vaak uren reizen om zoiets bij te wonen. Soms is de behoefte aan contact met een lotgenoot (of bondgenoot) groot, maar de drempel soms te hoog. Een verre afstand af moeten leggen maakt deze drempel soms te hoog.

The New Way wil daarom in Noord Brabant een Stichting oprichten voor mensen met die op welke manier ook te maken hebben met Borderline. Een Stichting die het nu eens anders gaat doen dan anderen. Een stichting die de persoon zelf centraal stelt. Wij willen dit gaan doen met de volgende aandachtspunten:

- Het creëren van een of meerdere ontmoetingsplek(ken) voor lotgenoten, waar men onder het genot van een hapje en drankje bij en met
  elkaar kan zijn. Een plek waar je met elkaar van gedachten kan wisselen en elkaar tot steun kan zijn.

- Het verzorgen van gespreksgroepen en het geven van voorlichting voor zowel familie, de hulpverlening, de pers, de samenleving als elkaar.

- Het oprichten van oudergroepen.

- Het opzetten van een buddy-systeem.

- Het geven van informatie door folders te maken en cursussen op te zetten.

Graag willen wij contact met enthousiaste vrijwilligers die hieraan mee willen werken. Zie hiervoor onze vacature pagina.

THE NEW WAY - 2009 // 2011 - KVK : 20152106
Design & development : FutureFarm